Posts

have you ever imagine what will happen tomorrow. Long time the fingers not typing any story huh!.
Seem everything gonna be so hard. Live, money, carier, family.
more people get into your life the more tastier it become.

RAMADHAN DATANG LAGI

Betapa indah Ramadhan itu.

Tahun ini ramadhan disambut oleh kami berlima. Alhamdulillah dikurniakan seorang lagi mujahidah penyambung warisan islam. InshaAllah.

Hatiku disentuh oleh sepotong ayat yang kubaca
"Jangan berkata kamu ini cukup islam dan beriman selagi belum diuji oleh Allah"..

Aku cuba muhasabah diri. Betullah kata alim ulama. Kita yang selalu lalai dan kadang lupa padaNya pun Dia tetap limpahkan kita dengan rezeki dan nikmat hidup serta nyawa, apatah lagi seandainya kita sentiasa ingat dan beriman kepadaNya.

Ampuni aku Ya Allah.
Terimalah ibadahku dan jangan Kau lencongkan hati ini dari landasan imanMu. Amin.

INDAHALYA - THE BEST OF ONLINE SHOPPING PLACE

Image
INDAHALYA Mencari baju kurung terkini untuk melaram? cuba tengok-tengok dekat page IndahAlya. Mesti ade yang berkenan di hati.
Mesti cuba tengok tau!!!!







bukan ini je tau. banyak lagi baju yang cun melecun. jangan lupa tau visit page INDAHALYA.
ALL WOMEN DESERVE TO LOOK PRETTY!!

INDAHALYA - KURUNG ANZALNA

Image
|| INDAHALYA - ANZALNA KURUNG ||












ORDER: whatsapp 016 6525308
Facebook IndahAlya ----------------------------------------------- PRICE: RM145 SM/ RM152 SS ----------------------------------------------- POS FREE ---------------------------------------------- FREE SIZE FIT XS TO L

BAHU 15'
DADA 36-42' PANJANG LENGAN 22' PUNGGUNG 40-42' PANJANG SKIRT 41' ----------------------------------------------
MATERIAL

HIGH QUALITY COTTON CREPE
✔️Kain lembut & selesa ✔️Tidak jarang ✔️Skirt ada lining ✔️batu di baju ✔️printed barbie mariposa design ✔️wudhu' friendly (zip di tangan)

INDAHALYA - KURUNG AMMARA

Image
|| INDAHALYA KURUNG AMMARA ||






ORDER: whatsapp 016 6525308
Facebook IndahAlya ------------------------------------------------------ PRICE: RM 120 SM / RM 130 SS ------------------------------------------------------
POS FREE
-------------------------------------------------------
2 Size:
S-M
M-XL
------------------------------------------------------
Material: Printed poly cotton (soft) ✔kain ️tidak jarang & tidak panas
✔️corak printed batik
✔️dihiasi dengan batu di baju
✔️wudhu' friendly (zip)
✔️zip tepi di tepi baju
------------------------------------------------------
Measurement: Size S-M Bahu-15
Dada-38
Pinggang-34
Pinggul-38
Labuh baju-30
Panjang lengan-24
Lebar lengan-14
Ukuran skirt
Pinggang-24-30
Pinggul-40
Labuh kain-40 Size M-XL Bahu-15.5-16
Dada-40-42
Pinggang-35
Pinggul-40-42
Labuh baju-30
Panjang lengan-24
Lebar lengan-15
Ukuran skirt
Pinggang-26-32
Pinggul-44
Labuh kain-41

R.I.N.D.U

Kisah lalu telah berlalu
Namun ia sesuatu yang tertulis dalam helaian hidup
bila dibaca rasa rindu itu pasti ada
Rasa benci, marah & dendam itu dulunya ada
Namun takdir telah tentukan
kau dan aku ada ceritanya

Hanya sepatah kata membawa aku kembali teringat ke zaman itu
Kita berkawan, ketawa, gaduh & gurau senda bersama
Tak sangka memori itu membuat aku tersengih sendiri
Terima Kasih untuk memori itu

Kini
dari hati ikhlasnya kau ku maafkan
untuk segala air mata yang mengalir
Untuk hati pernah kecewa
dan untuk rindu yang pernah singgah

Terima kasih untuk waktu dulu.
Mungkin kerana sebahagian waktu itu aku menjadi apa yang aku kini.

Al Fatihah.

TRIP TO TERENGGANU 2015

PRIMULA BEACH RESORT TERENGGANU

Chalet dia memang cantik. Buka-buka pintu balkoni belakang terus mengadap laut.
So relaxing.

Ada swimming pool, beach (tak boleh berenang - ombak besar & pantai landai), makanan local dish form terengganu. Tempat nak borong kopok leko memang banyak. RM1 - sepuluh keping kopok leko goreng..Murah sangat kan!!!

Hotel ni terletak dalam kawasan kampung, kalau takat nak tegur kerbau,kambing & lembu tepi jalan tu memang senang jumpa. :)

Recommended: Must try for family like us!!!
***